Wie is het gezicht achter
CKX | Fine-tuning your story?

Hoi, ik ben Jane Neirinckx! 

 

Na opgeleid te zijn als jurist en jarenlang voor een grote juridische uitgeverij te hebben gewerkt als tekstredacteur, besloot ik dat het tijd was voor wat anders. Het was tijd voor een nieuw avontuur! Met mijn achtergrond en passie voor schrijven en alles wat met taal te maken heeft, was de keuze om werkzaam te blijven binnen de ’taalbranche’ snel gemaakt. Maar het moest wel helemaal anders.

 

Tekstschrijven en redigeren moesten weer maatwerk worden in plaats van productiewerk. Het afleveren van een goed product moest weer op nummer één komen te staan, eentje waar je achter staat en waar je trots op bent. 

Een persoonlijke aanpak, daar houd ik van!

Werken met tekst en taal is nou eenmaal geen productiewerk, en dat vind ik er zo fijn aan. Elke opdracht is anders en met iedere opdracht die ik voor mijn neus krijg, ontvouwt zich weer een nieuwe wereld.⁠ Heerlijk!

 

Als echt ‘mensenmens’ kan ik ontzettend genieten van het contact en de samenwerking met al die leuke klanten. Graag leer ik de klant dan ook een beetje kennen, zodat ik de tekst écht goed op de persoon en/of het bedrijf kan afstemmen. 

Waar staan de letters CKX voor?

De keuze voor de handelsnaam CKX is, niet geheel verrassend, afgeleid van de laatste drie letters van Neirinckx, mijn achternaam. Misschien wel de meest gespelde letters in mijn leven. En wellicht is mijn liefde voor taal wel ontstaan in het repetitieve spellen van mijn naam, wie zal het zeggen. 

WIST JE DAT …

… de illustraties op mijn website en socials allemaal mijn eigen ontwerp zijn? Wees dus lief en steel ze niet! 

 

… ik al ruim 200 boeken heb nagekeken? Heerlijk werk, maar ja, ik ben dan ook een echte taalnerd.

 

ik het ontzettend leuk vind om mensen wat te leren en ik daarom ook elke week een taaltip post op mijn social media en mijn taalblog Taalonderhoud?